Gyorssegítség

Orvosi ügyelet: 16-08h, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon: +36(29)440-074

Önkéntes tűzoltók: +36(30)528-5493

Közvilágítás hibabejelentés: +36(40)200-817 E-mail

Csőtörés bejelentése: +36(70)902-6096

Csatorna hibabejelentés: +36(70)685-9322

Közterület-felügyelő :

TÁVÜSZ Kft. - szennyvízszippantás: +36(30)742-0341


Szelektív hulladékgyűjtés

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési időpontok:

június 13. (kedd)

június 27 (kedd)

július 11. (kedd)

július 25. (kedd)

augusztus 8. (kedd)

augusztus 22. (kedd)

szeptember 5. (kedd)

szeptember 19. (kedd)

Zöldhulladék szállítási időpontok:

június 13. (kedd)

július 11. (kedd)

augusztus 8. (kedd)

szeptember 5. (kedd)KeresőSülysáp bemutatása

Sülysáp Város Budapesttől keletre a Gödöllői dombság nyúlványainak végén helyezkedik el, az Alsó-Tápió völgyében. 4750 ha-on helyezkedik el, ebből belterület 555 ha, lakosainak száma 8230 fő. A települést a 31. számú főútvonal szeli át, valamint keresztülhalad a községen a Budapest-Újszász-Szolnok villamosított vasúti fővonal, mely közvetlen kapcsolatot biztosít a Fővárossal. Sülysáp szép földrajzi fekvésű környezetben van, szelíd dombok, jó termőföldek, halastavak, az Alsó-Tápió teszik érdekessé és széppé. Említést érdemel, hogy az Alsó-Tápió Sülysáp és Isaszeg közigazgatási határában ered, mely területrész kedvelt kiránduló hely. A településen mintegy 500 vállalkozás működik, az itt lévő munkahelyek a lakosság nagy részének biztosítják a megélhetést.


Természeti szépségein túl látnivalók műemlékeink:
- az 1489-ben épült, gótikus eredetű Kisboldogasszony Római Katolikus templom
- a Sőtér Kastély, melyet az itt élő földbirtokos Sőtér család építtetett 1725-ben
- Grassalkovich vadászlak, melyben a szabadságharc idején Petőfi Sándor is járt
- Szentháromság szobor
- Nepomuki Szent János szobor
- valamint a Fiumei Tanulmányok Társasága által az itt elhunyt 129 olasz polgár emlékére állított olasz emlékmű.

 

Infrastrukturális ellátottság főbb jellemzői

Közművesítés

A városban az elektromos, ivóvíz, gáz, telefon + kábel televízió és csatorna közművek megoldottak.

Közlekedés

A település közúti tömegközlekedését a Volán vállalat helyközi és helyi járatai bonyolítják le. Helyközi járatok indulnak a környező községekbe (Úri, Kóka, Monor), ill. Nagykátára. Működik egy helyi buszjárat is. A vasútforgalom rendkívüli fontossággal bír, hiszen a vasúton bonyolódik elsősorban Budapest és Szolnok felé a személyforgalom. A Budapest-Szolnoki vasútvonal Rákos-Újszászi vonala 1882-ben nyílt meg, ekkor épült a "Sülysáp" vasútállomás is, amely már jóval a két község egyesülése előtt közös volt. Mára kiegészült "Szőlőstelep" megállóhellyel is.

Intézményellátottság

Az alapfokú ellátás intézményei a községben megtalálhatók, és e mellett folynak a további fejlesztésre irányuló munkálatok. Az intézményterületek a település történelmi magvaiban tömörülnek, így Sülysáp területén több „intézményközpont” található. Egy a sülyi, és egy a sápi részen, egy a vasútállomás, egy pedig a községháza, a művelődési ház és a Malom utcai iskola környékén.

 

Jó a város ellátottsága egészségügyi ellátás tekintetében is (ebből a szempontból is központi helyzetű). Három háziorvosi körzet, két gyermekorvosi terület két gyermekorvossal egy közös szakrendelőben, két fogászati szakrendelő, valamint Központi orvosi ügyelet is működik, mely a szomszédos települések közül Mende és Úri községek ügyeleti ellátását is biztosítja. Két gyógyszertár is található a településen. Az Idősek Napköziotthona Fő u. 47. szám alatt működik 20 férőhellyel.

 

Művelődési, oktatási intézmények terén is jól ellátott a település. A területen négy óvoda található - területileg arányosan elhelyezkedve - három a sülyi részen, egy pedig a sápi részen. Általános Iskola 2 működik. (Móra Ferenc Általános Iskola + kihelyezett tagiskola tornacsarnokkal, Szent István Általános Iskola), melyek közül a Szent István Általános Iskola 1996-ban, a tornacsarnok 1999-ben került átadásra.